Adalet ve Vicdan Diyalektiği: 'Dünya' Ne Kadar Adil? (Fiziksel ve Youtube Live)

05 հոկ, շբթ

Çankaya

Adalet ve Vicdan Diyalektiği: 'Dünya' Ne Kadar Adil? (Fiziksel ve Youtube Live)

Vicdan Sohbetlerinin bu toplantısında araştırmacı yazar Muhsin Altun bizlerle olacak. Altun, "Adalet ve Vicdan Diyalektiği: 'Dünya' Ne Kadar Adil?" başlıklı konuşmasıyla adaletin ve vicdanın insan hayatındaki yerini, sosyal adaletsizliğe karşı verilen bireysel ve toplumsal tepkileri tartışacağız.

Time & Location

05 հոկ, 2024 թ., 16:30 – 18:30 GMT+3

Çankaya, Kocatepe, Mithatpaşa Cd. 66/3, 06420 Çankaya/Ankara, Türkiye

Guests

About the Event

Vicdan Sohbetleri: Adalet ve Vicdan Üzerine Bir Diyalog

Tarih: 5 Ekim 2024, Cumartesi Yer: Vicdan Vakfı Merkezi Canlı Yayın: Vicdan Vakfı YouTube Hesabı

Bu hafta sonu, Vicdan Vakfı bünyesinde düzenlenen Vicdan Sohbetleri serisinde, araştırmacı yazar Muhsin Altunbizlerle olacak. Altun, "Adalet ve Vicdan Diyalektiği: 'Dünya' Ne Kadar Adil?" başlıklı konuşmasıyla adaletin ve vicdanın insan hayatındaki yerini, sosyal adaletsizliğe karşı verilen bireysel ve toplumsal tepkileri inceleyecek. Sohbete gelmeden önce yazarın bu konuya ilişkin Karar Gazetesindeki köşesindeki Adil Bir Dünya başlıklı yazısını okumanızı öneriyoruz.

Altun, adil dünya varsayımının derinliklerine inerek, insanların dünya üzerindeki adaletsizliklerle nasıl başa çıktığını, bu süreçte mağdurlara karşı neden ve nasıl suçlayıcı tutumlar geliştirdiğini araştırıyor. Sosyal adaletsizlik üreten bir sisteme karşı kayıtsızlığın dindar ve seküler bireylerdeki yansımalarını sorgulayan Altun, bu kayıtsızlığın toplumsal sonuçlarını da masaya yatırıyor.

Konuya derinlemesine bir yaklaşım sunan konuşma, bireylerin adalet algısı, dini değerler ve bu değerlerin adaletsizlik karşısındaki duruşlarını tartışmayı hedefliyor. "Adil bir dünya mümkün mü?" sorusunu irdeleyeceğimiz bu etkinlikte,…