Diğerlerine Nasıl Bakıyorsunuz?

Önemli

Bu anket tamamen anonimdir ve katılımcının kim olduğu hiçbir şekilde belirlenemez. Hiçbir kişisel veri işlenmeyecek olup, cevaplarınız yalnızca toplu analizler için kullanılacaktır.

Araştırma Hakkında

Toplumları oluşturan farklı gruplar arasındaki ilişkiler, toplumsal uyum ve adalet açısından büyük önem taşır. Bu ilişkilerdeki "bizlik" ve "ötekilik" hissi, insanların birbirlerine karşı olan tutum ve davranışlarını derinden etkiler. Vicdan Vakfı olarak, bu önemli konuyu ele almak ve daha derinlemesine anlamak amacıyla yeni bir araştırma başlattık.

Bu çalışmanın ilk versiyonu, Türkiye'deki ev sahipleri ile Arap ülkelerinden gelen sığınmacılar (Suriye, Irak ve diğer) arasındaki ilişkileri incelemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda hazırladığımız anket, iki dilde sunulmaktadır: Türkçe ve Arapça. Türkçe versiyonu Türkiye'deki ev sahiplerinin Arap ülkelerinden gelen sığınmacılara karşı hislerini anlamayı hedeflerken, Arapça versiyonu ise bu sığınmacıların Türkiye'deki ev sahiplerine karşı ne hissettiklerini ölçmeyi amaçlıyoruz.

Anketimize Hoş Geldiniz!

Bu anket, Arap ülkelerinden gelen sığınmacılarla ilgili toplumsal algılar ve tutumlar hakkında önemli bilgiler toplamayı amaçlamaktadır. Araştırmamız, ev sahibi olan Türkiyeli nüfus ile bu sığınmacılar arasındaki ilişkilerin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Cevaplarınızı mümkün olduğu kadar dürüstçe ve düşünerek yanıtlamanızı öneririz.

Düşüncelerinizi rahatça açıklayabilmeniz için anketimizi tamamen anonim olacak şekilde tasarladık. Bu sayede cevaplarınız hiçbir şekilde sizinle ilişkilendirilemeyecektir.

Anket Detayları

• Soru Sayısı: y. 50

• Tahmini Süre: 10-15 dakika

İlginiz ve zamanınız için şimdiden teşekkür ederiz!

Araştırmanın Amacı ve Önemi

Bu araştırma, farklı grupların birbirlerine karşı olan algılarını, ötekilik ve bizlik hissiyatlarını anlamaya yönelik önemli veriler sunmayı hedefliyor. Toplanan veriler, toplumun çeşitli kesimlerinin birbirlerine karşı nasıl hissettiklerini ve bu hislerin toplumsal dinamikleri nasıl şekillendirdiğini anlamamıza yardımcı olacak.

Sonuçların Toplumsal Yansımaları

Bu çalışma sonucunda elde edilecek veriler, önyargıları ve yanlış anlamaları azaltma, toplumda empati ve anlayışı artırma konularında atılacak adımların belirlenmesine ışık tutacaktır. Vicdan Vakfı olarak, bu tür çalışmaların toplumsal farkındalığı artırma ve daha adil bir dünya yaratma yolundaki önemine inanıyoruz.

Anketimize katılım gösteren herkese şimdiden teşekkür ederiz. Birlikte, daha vicdanlı ve adil bir toplum için önemli bir adım atıyoruz.