Kursiyer Teğmen Anneleri Vicdan Vakfı’nı Ziyaret Etti: Adalet Arayışına Destek

Bugün Vicdan Vakfı olarak, Kursiyer Teğmen Anneleri’ni merkezimizde ağırladık. Bu cesur anneler, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında haksız yere yargılanan ve 9 yıldır cezaevinde bulunan çocuklarının özgürlüğü için mücadele ediyor. Ziyaretleri sırasında Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Faruk Gergerlioğlu ile bir araya gelerek, çocuklarının yaşadığı adaletsizlikleri dile getirdiler.

Anneler, başkentteki bu ziyaretlerini, siyasi partiler ve insan hakları kuruluşlarıyla yapmayı planladıkları görüşmelerin bir parçası olarak gerçekleştirdiler. Amaçları, çocuklarının masumiyetini ve uğradıkları haksızlıkları daha geniş bir kesime duyurmak ve adalet arayışlarında toplumun tüm kesimlerinden destek almaktır. Ziyaret sırasında, çocuklarının herhangi bir suça karışmadığını, sadece kursiyer olarak bulundukları kışlalardan tanık olarak çağrıldıklarını ancak sanık olarak yargılandıklarını vurguladılar. 9 yıldır devam eden bu haksız süreçte çocuklarının gençliklerinin cezaevinde geçtiğini ifade eden anneler, toplumun ve yetkililerin bu duruma duyarsız kalmamasını istediler.

Vakıf Başkanımız Gergerlioğlu, bu zor durumdaki ailelerin yanında olduklarını belirterek, adalet arayışlarına destek vereceklerini söyledi. Ayrıca, “Kimsenin dinlemek istemediklerini dinlemeye, kimsenin görmek istemediklerini görmeye ve kimsenin söylemek istemediklerini söylemeye devam edeceğiz, ve böylece vicdanları ayağa kaldıracağız” diyerek Vakfımızın kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Kursiyer Teğmen Anneleri'nin kararlı mücadelesi, bizlere vicdanın ne kadar güçlü bir yol gösterici olduğunu bir kez daha hatırlattı. Vicdan Vakfı olarak, her zaman adalet ve insan hakları mücadelesinin yanında olacağız.

89 görüntüleme0 yorum

תגובות