Vicdan Sohbetlerine Bekliyoruz

Dünya ne kadar adil? Bu soruyu hiç kendinize sordunuz mu? Eğer sorduysanız ya da bu sorunun derinliklerine inmek istiyorsanız, Vicdan Vakfı’nın 5 Ekim 2024 Cumartesi günü gerçekleştireceği Vicdan Sohbetleri etkinliği tam size göre.

Araştırmacı yazar Muhsin Altun, “Adalet ve Vicdan Diyalektiği: ‘Dünya’ Ne Kadar Adil?” başlıklı konuşmasıyla, adaletin bireysel ve toplumsal boyutlarını sorgulayan bir diyalog başlatacak. Adaletsizliğe karşı neden ve nasıl kayıtsız kalıyoruz? Dini ve toplumsal değerlerimiz bu kayıtsızlığı nasıl etkiliyor? Altun’un bu sorulara verdiği derinlemesine cevaplar, adalet ve vicdan kavramlarına yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Sohbete gelmeden önce yazarın bu konuya ilişkin Karar Gazetesindeki köşesindeki Adil Bir Dünya başlıklı yazısını okumanızı öneriyoruz.

Toplumda ve bireylerin hayatlarında adaletin nasıl işlediğini anlamak, mağdurların karşılaştığı sosyal adaletsizlikleri fark etmek ve bu konular üzerine düşünmek isteyen herkesin bu önemli konuşmayı kaçırmaması gerekiyor. Hem fiziksel katılım hem de Vicdan Vakfı YouTube hesabı üzerinden canlı olarak izlenebilecek bu etkinlik, adalete ve vicdana dair yeni sorular sormanıza vesile olacak.

Neden Katılmalısınız?

• Farklı bir bakış açısı kazanın: Muhsin Altun’un derinlemesine analizleri ve adaletin sosyal boyutlarına dair sunduğu bakış açısı, adalet ve vicdan kavramlarını yeniden değerlendirme fırsatı sunacak.

• Sorularınızı paylaşın: Etkinlik boyunca kendi sorularınızı sorma ve tartışma fırsatını yakalayın.

• Yeni bakış açıları keşfedin: Vicdan Sohbetleri serisi, her hafta farklı bir konu ve konuşmacı ile derinlemesine tartışma fırsatı sunuyor. Bu hafta, adaletin vicdanla olan ilişkisine farklı açılardan bakma imkânı bulacaksınız.

Nasıl Katılabilirsiniz?

Etkinliğe katılım ücretsiz ve herkesin erişimine açık. Fakat fiziksel katılım için sınırlı yer olduğundan kayıt olmanızgerekiyor. Kayıt işlemi son derece basit. Sadece etkinlik sayfasını ziyaret ederek birkaç adımda kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, YouTube’dan canlı yayını izlemek için vakfın YouTube kanalını takip edebilir ve bildirim alabilirsiniz.

46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar